landslaget liten NNHSlogo
No events

Tilsluttet Landslaget for nordlandshest/lyngshest

Alslaget for lyngshest er det eldste lokallaget under landslaget og ble stiftet i 1946. Bygdene langs Lyngenfjorden i Troms har gjennom generasjoner vært kjerneområdet for lyngshesten. I 1916 avholdt staten landets første utstilling for bare lyngshest. Utstillinga blei holdt på Hatteng i Lyngen. Den første hingsten som blei kjøpt for statsmidler (1939), Rimfakse 2, var født i 1935 i Kåfjord i Lyngen i 1935. Først på 1940-tallet, og særlig etter krigen kom avlen i mer planmessige former med statseide hingster stasjonert på ulike steder i området og utstillinger regelmessig avholdt både i Troms og Nordland.

Lokale vedtekter

Bli medlem

Alslaget fyller 70 år i år og har dermed nesten 3/4-århundre med erfaring i arbeidet med å bevare og utvikle lyngshesten ! Bli med du også ! Send navn, adresse, telefonnummer og veldig gjerne e-postadresse til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. LOGOÅrskontingent 2016 er 450,-. Kontingent for 2017 vil også være 450,-.  Betales til 4710 20 49310. Merk innbetalinga med ditt navn og hvilket år du betaler kontingent for. 


Hesten finnes nå i hele landet, med omtrent 2500 registrerte individer. Hesterasen er inkludert på FAOs liste over utrydningstruede raser med status "kritisk truet" (FAO, 2013).Yme

Det offisielle navnet er nordlandshest/lyngshest. I vårt området brukes stort sett navnet lyngshest om hesten.

Hesten er en forholdsvis liten hest, mye lik islandshesten både i størrelse og utseende. Det er overveiende sannsynlig at lyngshesten er en av stammødrene til islandshesten. Lyngshesten er vakker, robust, svært allsidig og med et godt gemytt.

Alslaget skal lede avlsarbeidet og spre kunnskap om rasen lokalt. Styret leder virksomheten i samsvar med målsettingen/avlsplan og koordinerer bruk og avl sammen med avlsansvarlig og aktivitetsansvarlig som inngår i styret.


Kontakt: e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Styret 2017:

Leder: Inger Sofie Andreassen, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Styremedlem: (sekretær): Marianne Pedersen, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Styremedlem: (kasserer) Gunn M Grønås, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Avlsansvarlig: Anna Uhlving, telefon 412 36 791, epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Aktivitetsansvarlig: Sigrid Halvorsen, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

Bli medlem

Nyhetsarkiv
Logg inn  
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design • Nettløsning: Jørn Holm