landslaget liten NNHSlogo
No events

Her presenteres aktiviteter som enten bare er for nordlandshest/lyngshest eller som passer godt for hesterasen.


Regler for Skeid er ferdig for utprøving i 2014

NNHS og Landslaget har utvikla regelverket i dialog med de andre nasjonale hesterasene.

Målsetningene i Handlingsplanen for rasene med videreutvikling av utstillinssystemet og bruk av Fokus Unghest har vært med i grunnlaget for utarbeiding av reglene sammen med erfaringer etter utprøving på NNHS, alslaget for lyngshest i Troms og erfaringer fra Helgelandsskeid er forsøkt inkludert.

Reglene kan du finne her. De ligger foreløpig på Troms sin side på rimfakse fordi nettredaktøren er på ferie og hovedsidene er under omlegging.

Meninger og erfaringer om Skeid kan sendes til Birgit D. Nielsen NNHS; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Lykke til med Skeid!!

 

Signaturaktiviteter under utvikling: alle de tre små nasjonale rasene fjordhest, dølahest og vår egen nordlandshest/lyngshest møter sterk konkurranse i markedet og dølahest og vår rase har utfordringer når det gjelder innavl og populasjonsstørrelse. Kort sagt; flere hestefolk og potensielle hestefolk må få øynene opp for hvor gode nasjonale hesteraser vi har slik at våre hester tar en større andel av markedet og populasjonene sikres også for kommende generasjoner!

Det er laga en Handlingsplan for disse rasene på Norsk Hestesenter. Handlingsplanen finner du her. Et av tiltaka i planen er å utvikle aktiviteter med våre hester - ulike aktiviteter for hver av rasene, hvor rasenes spesielle fortrinn kommer til sin rett og som er underholdende for publikum.

Alle lokallag utfordres til å prøve ut noen aktiviteter som vår hest er spesielt god på høsten 2012. Mer om signaturaktiviteter andre steder på rimfakse. Hurtigknapp på forsiden. Signaturaktivitet for vår rase heter Lyngsskeid, for dølahest; Dølaskeid og for fjordhest; fjordskeid.

frost-slede-feb-06

Icora Frost og Anna Uhlving 2006

NM Klosterskogen 29. - 31. juli - vi reiste med en stor, gul Nord-Norsk delegasjon.

DSC 0681 Troms NM
DSC 0217 IMG 7451
DSC 0494 Vi kom hjem med vinnerne for både senior og junior og ellers mange gode prestasjoner og en flott samla innsats fra Troms.

Alle resultatene finner du her. Mer omtale av NM kan du finne på Troms sin side.

Info fra Alslaget i Troms januar 2011


Sertifisering av kusker for oppdragskjøring ved NNHS 10.10.2009

For første gang kunne Nord Norske kusker som ønsker å ha en godkjenning for oppdragskjøring avlegge denne eksamenen ved NNHS.

5 kusker meldte seg på. NHS stilte krav om at minst 6 kandidater måtte melde seg opp for at de skulle gjennomføre eksamen ved NNHS. Landslagene for dølehest og nordlandshest/lyngshest garanterte økonomisk for plassen(e) som ikke blei fyllt opp, slik at prøven kunne gjennomføres for de fem som hadde meldt seg opp til eksamen. Tusen takk til de to Landslagene !!

Vår hesterase gjorde en hederlig og vel kvalifisert innsats under eksamen. Hele fire av fem kusker kjørte nordlandshest/lyngshest. Den femte kusken hadde fått låne en så stor og tung vogn at hun måtte bruke en større hest, men alle kuskene eier minst en nordlandshest/lyngshest, så igjen; hesterasen er viktig for hestekompetansen i landsdelen.

DSC 0132red

Øystein Fredriksen og Yme med Geirmund Vik og sensor Leon Johannessen i vogna.

Fokus unghest

I samarbeid med Alslaget for lyngshest i Troms vil vi arrangere kurs i regi av Fokus Unghest

Bli medlem

Nyhetsarkiv
Logg inn  
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design • Nettløsning: Jørn Holm