landslaget liten NNHSlogo
No events

Nord-Norsk Hestesenter A/S - NNHS - ligger i Målselv kommune i Troms Fylke, ved tettstedet Olsborg. Nærmeste flyplass er Bardufoss lufthavn, som ligger 14 km unna.

DSC 0602

NNHS ble etablert i 1986, og er et av de tre nasjonale hestesentra - som hver for seg har sin virksomhet forankret i stortingsvedtak.

Bilde fra åpninga av senteret:

Bilde-Nye-Troms-19961

Her kan du lese hva statssekretær Ottar befring sa ved åpninga av senteret (saksa fra medlemsbladet som da het "Nordlandshesten")

Nord-Norsk Hestesenters hovedoppgave er utvikling og arbeid med og for nordlandshest/lyngshest, samt være et hestefaglig kompetansesenter.
Formålet er befestet i vedtektene - paragraf 3:

§ 3: " selskapets formål er å fremme nordlandshesten/lyngshesten nasjonalt, bidra til å utvikle hestehold og hestesport, og være et nord-norsk kompetansesenter for hestefag"

Det er en overordnet målsetting at stallen med skolehestene i størst mulig grad skal bestå av nordlandshest/lyngshest.

100 0985

Ved NNHS arrangeres det jevnlig utstillinger - hingsteutstilling på våren, og hoppeutstilling med unghestskue på sommeren.

Nord-Norsk Hestesenter tilbyr en rekke kurs og aktiviteter, i egen regi, samt i samarbeid med andre organisasjoner/lag. Ved senteret er det to utendørs ridebaner hvorav en driftes av Målselv og Bardu Hestesportsklubb og den andre av NNHS, en ridehall, samt travbane som driftes av Midt Troms Travlag.

Skolestallen ved NNHS har ansvar for lærlinger i hestefaget ved senteret. Videre gis det tilbud om valgfag hest, handicapridning og ride og kjørekurs på ukentlig og weekendbasis. Videre samarbeid med helsevesen, NAV mm i fht ulike tilbud for barn, ungdom og voksne med ulike behov.

I tilknytning til senteret finner man MålselVET, med smådyr og hesteklinikk. Senteret er i tillegg godkjent avlsstasjon, med stasjonsveterinærer som tar seg av det veterinærfaglige, og ansatte ved senteret som tar seg av oppstalling og stell.

For utfyllende informasjon om senterets tilbud og tjenester se www.nordnorskhestesenter.no

 

Bli medlem

Nyhetsarkiv
Logg inn  
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design • Nettløsning: Jørn Holm