landslaget liten NNHSlogo
No events

Fredag kveld: delegater, medlemmer og inviterte gjester begynner å ankomme Vollan Gjestestue. Her i lobbyen.

Hestepraten er i ganglandsmøtet 2013

Hestepraten er allerede igang! Etterhvert var det tid for middag.

Selve Landsmøtet startet lørdag morgen klokken 09.00.Birgit D. Nielsen ønsket velkommen for Alslaget for lyngshest i Troms, vertskap for årets Landsmøte, og Kristin Sundstrøm ønsket velkommen til Balsfjord.

Birgit presenterte deretter et utkast til en presentasjon av N/L som skal benyttes i markedsføringssammenheng. Bildene og teksten ga oss alle en "klump i halsen" - nydelig og poetisk tekst om hesterasen vår. Den vil publiseres om ikke så lenge, den skal finpusses litt til.

Deretter åpnet hovedstyret møtet.

Hovedstyret

Hovedstyret fra venstre: Gunn Grønås, Hans Erling Moholt,
Marit Wasmuth, Ingrid Sponheim og Arvid Reiersen.

Professor Nils I. Dolvik

Etter at Landsmøtet - den formelle delen var ferdig - holdt professor Nils I. Dolvik foredrag om studien av patellalåsning. (PowerPoint presentasjonen fra foredraget vil bli lagt ut)


Deretter satte vi kursen mot Nord-Norsk Hestesenter. Der ventet en oppvisning med N/L hest. Elin Sørensen, lærer i hestefag, og kjent som testrytter UB holdt en "mini-clinic" hvor tema var utdanningav N/L; den rutinerte hesten versus den unge urutinerte hesten: Inger Gåre, bruksprøvedommer og dressurdommer kommenterte øvelsene fortløpende. Elin Sørensen red 2 premie hingsten Eliasnes Sofus, og Solfrid Ramberg red hans datter; 4 år gamleBones Safira. Deretter viste 10 år gamle Andrine Horvli Sørensen sprang med Eliasnes Sofus.

Andrine og SofusElin og Sofus

Solfrid og Safira

Maria Ellingsen kjørte tospann med to av skolehestene ved NNHS, til vakker musikk og nordlyset på stort lerret i ridehallen. Kusk og groom kledd i samisk drakt.

DSC 0046Maria og spann

Flere bilder fra mini-clinic og kjøring vil komme i medlemsbladet vårt.


Fra bildespilletVel tilbake på Vollan Gjestestue var det på med finstasen til festmiddagen! Ved desserten presenterte Maria Ellingsen og Birgit D Nilsen et bildespill laget av fotograf Wenche Offerdal. Musikk var satt til dette bildespillet, og det lar seg vanskelig beskrive i ord, dette traff oss midt i hjertet - i bilder og musikk ble kjærligheten til en sterk, mangfoldig og ekte nordnorsk hesterase beskrevet. (bildet til høyre er fra bildespillet.)

ÅRETS HEST 2012 ble offentliggjort - dette kommer det egen nyhetssak om, så vent i spenning ørlite grann!

Etter middagen presenterte Elin Furrevik fra Norsk Hestesenter hvordan fjordhesten jobber med signaturaktivitet. De norske rasene ser fordelene ved å samarbeide i fellesskap om dette, og dra nytte av hverandres erfaringer.

Signaturaktivitet og aktivitet/konkurranser for rasen var også tema for diskusjon i løpet av Landsmøtet, og hovedstyret presenterte et forslag til kommende signaturaktivitet, mer om dette vil komme. Avl, bruk, oppdrett, medlemsutvikling, og framtida til rasen ble diskutert hvert ledige minutt i et landsmøte preget av god dialog og sterkt engasjement!

Søndag ble delegatene invitert til to lokale staller; Gudmundgaard og Stall Kjærnes. På førstnevnte måtte
delegatene foreta holdvurdering av ei drektig hoppe, to hester i ulik kondisjon, en unghest og en særdeles gammel hest! På Stall Kjærnes fikk de i oppgave å vurdere bevegelser hos hester under rytter.

Vi takker alle for et godt Landsmøte, gode diskusjoner og innspill - og vi ønsker det nye hovedstyret lykke til i 2013! Hovedstyret ble det samme som i 2012, alle tok gjenvalg.

Som reisemat fikk delegatene med seg fetaost fra Bomstad Gård i Nordkjosbotn, vi håper den smakte, og vi håper vi sees igjen snart!

Protokoll LANDSMØTET.
Årsmelding fra hovedstyret (se protokollen for merknader/tillegg)
Planer og oppgaver 2013 (se protokollen for merknader/tillegg)
Regnskap og budsjett 2013

Bli medlem

Nyhetsarkiv
Logg inn  
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design • Nettløsning: Jørn Holm