landslaget liten NNHSlogo
No events

TUSEN, TUSEN TAKK TIL HVER ENESTE SOM HAR BIDRATT TIL EN SÅ FANTASTISK HELG MED NORDLANDSHEST/LYNGSHESTEN I FOKUS.

Så er det over, helga er historie og vi kan alle hvile ut og igjen være stolte og glade for et strålende arrangement i Nordnorge for hesterasen vår!

Flere bilder i albumer NM og utstilling 2009, på Landslaget sitt fotogalleri NM 2009 og på fotogalleriet til Nord-Norsk Hestesenter.

aina0572aina0541

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratulerer til to svært kompetente og markerte ekvipasjer som vinnere av Norgesmesterskapet for nordlandshest/lyngshest: junior Marlene Sørensen Horvli med Eliasnes Sofus og senior Christine Sandelin med Liinikko. To verdige vinnere av vårt 2. Norgesmesterskap, som begge deltok i alle disiplinene under NM. Dete er også verd å legge merke til at Liinikko er hele 19 år, Sofus er noen år yngre, men til gjengjeld er han i aktiv avl ! Det lover godt for framtida ! Hestene er svært holdbare og vi har gode brukshester i avl !

Gratulerer også til sølv- og bronsevinnerne, til alle de andre på resultatlista for NM og til alle som deltok i en eller flere øvelser i helga !

Fullstendig resultatliste:

Junior:

1. Eliasnes Sofus/Marlene Sørensen Horvli (44 poeng)
2. Lynet/Kjersti Sollied Klefstad (41 poeng)
3. Elverhøys Furia/Andrea J. Lundquist (29 poeng, deltatt i flere øvelser enn nummer 4)
4. Trollfaks/Naomi Marloe Van Veen (29 poeng)
5. Laukslettas Silvi/Annfrid Jakobsen (19 poeng)

Senior:

1. Liinikko/Christine Sandelin (48 poeng)
2. Reisa Rein/Birgit Dorothea Nielsen (40 poeng)
3. Trollvik Bjarke/Elisabeth Nilsen (39 poeng)
4. Oksnes Røder/Eva Mari Hansen (35 poeng)
5. Svarvar Fieger/Mariann Morris (31 poeng)
6. Waltenberg Jard/Marit Nordli (25 poeng, flere øvelser enn nummer 7)
7. Balder Brå/Ingeborg Flåte (25 poeng)
8. Belloni/Synnøve Tevik (24 poeng)
9. Storhaugs Kita/Solfrid Ramberg (21 poeng)
10. Frigg/Kirsti Altmann (21 poeng)


Det blei ellers avholdt mange kurs i forkant av NM, mange har lært mye og vi er mange som har opplevd mange gode øyeblikk og fått ny inspirasjon og har knytta nye kontakter gjennom denne helga !!

Alt det positive arbeidet som gjøres for og med vår hesterase har en ekstra dimensjon utover "vanlige" hesteaktiviteter; vi tar vare på og utvikler en kulturarv, en kulturskatt som er viktig for landsdelen og for landet. Igjen; tusen takk og gratulerer med ei strålende helg !

2009 NM arrangeres på Nord-Norsk Hestesenter 10. - 12. juli

På denne siden finner du følgende:

Proposisjoner til NM, med litt informasjon om treningstilbud ved NNHS i forkant av NM

Påmeldingsslipp til NM; Påmelding må være oss i hende seinest 25. juni. Etteranmelding godtas vanligvis ikke. Påmeldingen skal være skriftlig og sendes helst per e-post til Carina Eriksen, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., telefon: 92661795, Olsborg, 9321 Moen.

Statutter med dispensasjoner for NM 2009

Invitasjon til kurs i brukshestkjøring torsdag 09.07.09; påmeldingsfrist 01.07.09. Etteranmelding godtas dersom det er ledig plass. Nordlandshest/lyngshest, døl og fjord prioriteres.Påmeldingen skal være skriftlig og sendes helst per e-post til Birgit D. Nielsen, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., telefon 918 91578 , Flatvoll, 9151 Storslett

Invitasjon til utstillingsforberedende kurs onsdag 08.07.09: påmeldingsfrist 01.07.09. Etteranmelding godtas dersom det er ledig plass. Nordlandshest/lyngshest, døl og fjord prioriteres. Påmeldingen skal være skriftlig og sendes helst per e-post til Birgit D. Nielsen, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., telefon 918 91578 , Flatvoll, 9151 Storslett.

Invitasjon til unghestkonkurranse søndag 12.07.09. påmeldingsfrist 01.07.09. Etteranmelding godtas dersom det er ledig plass. Nordlandshest/lyngshest, døl og fjord prioriteres. Påmeldingen skal være skriftlig og sendes helst per e-post til Birgit D. Nielsen, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., telefon 918 91578 , Flatvoll, 9151 Storslett.

-----------------------------------------------------------

Proposisjoner:

NM for nordlandshest/lyngshest
10. – 12. juli 2009
på Nord-Norsk Hestesenter, Olsborg

arrangert av alslaget for lyngshest i Troms, nordlandshest/lyngshestlaget i Hålogaland, avlslaget for nordlandshest på Helgeland og Nord-Norsk Hestesenter

For andre gang arrangeres det et NM for nordlandshest/lyngshest og alslaget for lyngshest i Troms har igjen påtatt seg dette viktige arrangementet for vår hesterase ! Denne gangen samarbeider de tre Nord-Norske lokallagene, og i 2009 som i 2007 har vi også samarbeid med Nord-Norsk Hestesenter.

Vi har også denne gangen valgt å legge arrangementet til Nord-Norsk Hestesenter og til samme helg som hoppeutstillinga. Vi har gode erfaringer med slike kombinerte arrangement der avlere og brukere møtes til felles nytte og hygge!

Vi konkurrerer i 6 grener; dressurridning, dressurkjøring, travløp, galoppløp, presisjonskjøring og sprangridning. Dersom vi får det til, vil brukskjøring /bruksridning bli demonstrert i løpet av NM-helga. Det er kun de som deltar i minimum 3 øvelser (hvorav en obligatorisk "lydighetsøvelse") og hvor både ridning og kjøring inngår som deltar i NM. Stevnet arrangeres i henhold til egne statutter for NM.

I hver enkelt klasse er det vanlig individuell premiering. Enkeltklassene premieres med rosetter. Premie til ¼ av de startende. Disse enkeltøvelsene er ikke å anse som egne mesterskap, men de gir konkurransepoeng etter poengberegningssystem som beskrevet i statuttene for NM 2009, punkt 5.

I norgesmesterskapet sammenlagt deles ut medaljer (gull, sølv og bronse) og pokaler til nr. 1, 2 og 3. Øvrige plasserte i sammendraget premieres etter vanlig premiering. Det er i tillegg anledning til å sette opp gavepremier. Resultatlistene for de ulike klassene deles i senior og junior, men senior og junior deltar i de samme øvelsene. Hver hest kan starte med både en junior og en senior. Følgende aldersgrenser gjelder: Junior: t.o.m. det året man fyller 16. år. Senior: f.o.m. det året man fyller 17 år.

Nord-Norsk Hestesenter vil i tillegg sette opp egne premier for hester som deltar i NM.
Rangering av hestene i denne uoffisielle premieringa vil være en intern avgjørelse på NNHS ut fra hestens prestasjoner, hvor hestens allsidighet tillegges vekt.

NM arrangeres i følgende klasser:
1. Brukshestløp i trav 1000 meter med linjestart (skritt/rolig trav ca 100 meter før startlinja)
2. Galoppløp 800 meter
3. Dressurridning klasse LC3 (program finnes på www.rytter.no)
4. Sprangridning LC alle kat premieres samlet. Bed 238.2.2 (gamle A1a) – omhopping uten økt hinderhøyde.
5. Presisjonskjøring lett enbet ponni
hinderbredde: Vognens sporbredde + 40 cm
antall hinder: 16 – 20
minimumstempo: 180 m/min
6. Dressurkjøring Lett program NRYF T 1-2 (program finnes på www.rytter.no)

Påmelding må være oss i hende seinest 25. juni.
Etteranmelding godtas vanligvis ikke. Påmeldingen skal være skriftlig og sendes helst per e-post til Carina Eriksen, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., telefon: 92661795, Olsborg, 9321 Moen.

Påmeldingen skal være underskrevet av en ansvarlig person over 18 år som med sin underskrift bekrefter at hesten er innridd/innkjørt og regelmessig trent i de grener den skal starte. Det er bindende påmelding, startavgiften refunderes kun ved fremlegging av veterinær-/legeerklæring.

Startavgift i NM sammenlagt er 500,- og inkluderer en start per grein. Dersom man ønsker å kun starte i enkeltøvelser koster hver start 200,-. Dersom samme hest skal starte to ganger i samme øvelse (for eksempel med to ulike ryttere/kusker) må man betale startavgiften to ganger. Man må også gjøre oppmerksom på hvilken start som gjelder i NM. Arrangøren forbeholder seg retten til å prioritere NM-deltakere dersom antall startende i en klasse blir veldig høyt.

Ved påmelding oppgi når du tidligst kan starte dressur fredagen dersom du skal delta i disse øvelsene, og navn på hest(er) du eventuelt deler vogn med så skal vi ta hensyn til dette så langt som mulig.

Startavgift skal være innbetalt senest 01. juli til kontonummer 4710 20 49310 - Alslaget for lyngshest i Troms v/Kirsti Altmann, Strand, 9034 Oldervik. Husk å merke innbetalinga med hestens navn og hva den skal delta i. Oppstalling betales kontant på NNHS.

Rytter/kuskmelding sendes ut per e-post (eller faks) ca 30. juli. Husk å oppgi e-postadresse eller faksnummer tydelig!

Tidsskjema:
fredag 10. juli: dressurridning
dressurkjøring

lørdag 11. juli sprang
presisjonskjøring
sosialt samvær på kvelden

søndag 12. juli travløp
galoppløp
fokus unghest konkurranse-klasse

Arrangøren forbeholder seg retten til å endre oppsatt tidsskjema dersom det blir nødvendig underveis.

Kontaktpersoner:
alslaget: v/Carina Eriksen telefon: 92661795, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., (og Birgit D. Nielsen telefon: 918 91578 , Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.)

NNHS Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller Kristin Sundstrøm tlf 909 96162

Oppstalling:
Oppstalling bestilles via NNH på e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., eller per post til Nord-Norsk Hestesenter, Moen, 9321 Olsborg, eller til fax 77832220.
På NNHS. NNHS fordeler stallplasser og plasser i luftegård og plass for gjerdeoppsett på indre bane.
Pris per døgn (inkl. flis): spilt: 160,-, spiltboks 180,-, boks 200,-. Det gjøres oppmerksom på at spiltboks og boks forbeholdes hingster og hopper med føll.
Plass i liten luftegård: 50,-, plass i stor luftegård 75,-. En kan ikke påregne å disponere en luftegård alleine.
Det vil være mulighet for å sette opp eget strømgjerde på travbanens indre område. Eier må sjøl sørge for strømboks og gjerde.

Overnatting:
Det vil være mulighet for å overnatte i telt på NNHS sitt område. Andre overnattingsmuligheter Høgtun vgs. internat e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., Olsborg Gjestgiveri (77831184), Buktamoen kro og camping (77833330), Haraldvollen Røde kors senter (77834100), Bardufoss hotell (77830500), Bardufosstun (77834600) og Rundhaug Gjestegård (77830570)

Matsalg:
Det vil være matsalg med blant annet grillmat fredag kveld, lørdag og søndag. Lørdag kveld vil vi ha sosialt samvær med mulighet for kjøp av mat.

Regler:
Med visse unntak (for eksempel aldersgrenser) følger stevnet det konkurransereglement som gjelder i NRYF og DNT for ponnitrav.

Trav; det skal kun benyttes sulky el roadcard, det skal brukes slagreim, det er ikke tillatt med med-sitter, hjelm og sikkerhetsvest skal brukes.

Vi gjør oppmerksom på at hesten kan starte i maks 3 klasser per dag. Den kan starte to ganger i hver klasse.

En hest kan startes av i samme klasse med flere ryttere/kusker. Hesten kan i tillegg starte i enkeltøvelser med annen rytter/kusk, men ekvipasjen deltar da kun i enkeltøvelsene. Antall starter per hest per dag kan likevel ikke overskride 3.

Hesten skal være dokumentert renraset. Det er opp til arrangør å bedømme dokumentasjonen, dersom hesten ikke er registrert som nordlandshest/lyngshest.

Ta med kvittering for innbetalt startavgift og dokumentasjon på gyldig vaksinasjon ved starterklæring.

Vaksinasjonskrav:
Hesten må være vaksinert iht NRYFs eller DNTs reglement; 2 grunnvaksiner med min 21 maksimum 92 dagers mellomrom og deretter revaksinert årlig innen 12 mnd. Minst 7 dager fra siste vaksine til ankomst oppstallingsområde.

Arrangement i forkant av NM:
1-3.juli:Treningsuke i forkant av NM- mulighet for timer i sprang, dressur, kjøring, trav eller lange tøyler dressur. Kontakt Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for info.
6-9.juli:Treningsuke i forkant av NM- mulighet for timer i sprang, dressur, kjøring, trav eller lange tøyler dressur. Kontakt Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for info.
Alslaget tilbyr utstillingsforberedende kurs etter opplegg fra Fokus unghest torsdag 9.juli.
Dersom vi får det til, vil alslaget i samarbeid med Fokus Unghest tilby et kurs i brukshest-ridning og kjøring.

Hoppe- og unghest utstilling ved NNHS 10. – 12. juli
Påmeldingsfrist 1. juni.
Påmelding til Norsk Hestesenter, Starum, 2850 Lena. Tlf.:61 16 55 14/61 16 55 00,
fax: 61 16 55 40. Påmeldingsskjema på www.nhest.no.
Påmeldingsavgift 400,- for hopper, 300,- for unghester.
Betales til Kontonr. 9741.07.00801 v/Nord Norsk hestesenter.
Kontaktperson: Maria Ellingsen, NNHS, Olsborg, 9321 Moen tlf. 77832200, mobil 99114428 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Alslaget for lyngshest i Troms i samarbeid med nordlandshest/lyngshestlaget i Hålogaland, avlslaget for nordlandshest på Helgeland og Nord-Norsk hestesenter er stolt og glad over å kunne invitere nordlandshest/lyngshestentusiaster fra hele landet velkommen til NM !

Velkommen!

------------------------------------------------------------------

Kopier påmeldingsslippen inn i et word-dokument, fyll inn dine opplysninger og legg det som vedlegg til e-post med din påmelding eller skriv den ut og fyll inn dine opplysninger og send den i posten.

Påmeldinga sendes:

pr mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
pr post til: Carina Eriksen, Olsborg, 9321 Moen

PÅMELDINGSSLIPP NORGESMESTERSKAP FOR NORDLANDSHEST/LYNGSHEST 10. – 12. JULI 2009

OPPLYSNINGER OM RYTTER/KUSK
navn
født år
adresse
postnr og sted
medlem i hvilket lokallag
telefon(er)
e-postadresse
faksnr
ansvarlig person dersom deltakeren er under 18år, navn og tlfnr

OPPLYSNINGER OM HESTEN
navn
alder
kjønn
mankehøyde/ ponnikategori

SKAL DELTA I FØLGENDE GRENER (SETT KRYSS)
dressurridning
dressurkjøring
presisjonskjøring
sprangridning
travløp
galoppløp

Om du skal starte dressur på fredagen, når er du startklar?

Skal du dele vogn med noen, eventuelt med hvem? (Vi skal prøve å ta hensyn til dette ved oppsett av startlister men kan ikke garantere at vi får det til..!)

sted
dato

underskrift av ansvarlig person over 18år
med min underskrift bekrefter jeg at hesten er i tilfredsstillende kondisjon og trent for å starte i de klasser den er meldt i.

Sendes:
pr mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
pr post til: Carina Eriksen, Olsborg, 9321 Moen

husk at påmeldingen må være oss ihende senest 25.juni

Startavgift skal være innbetalt senest 01. juli til kontonummer 4710 20 49310 - Alslaget for lyngshest i Troms v/Kirsti Altmann, Strand, 9034 Oldervik. Husk å merke innbetalinga med hestens navn og hva den skal delta i.

VELKOMMEN TIL NM FOR NORDLANDSHEST/LYNGSHEST 2009 !!

-------------------------------------------------------------------------

Statutter

Statutter for NM for nordlandshest/lyngshest
Vedtatt på styremøte 1. juni 2006

og dispensasjoner gitt i styremøter 3. mai 2007 og 28.mai 2009.

1. Formål
NM for nordlandshest/lyngshest er en kombinert konkurranse der formålet er å fremme allsidig bruk av nordlandshest/lyngshest. Konkurransen består av ulike ride- og kjøreøvelser tilpasset N/L-hestens egenart, slik at ekvipasjens allsidige ferdigheter blir vektlagt.

2. Generelt
Stevnet er åpent for alle ryttere/kusker som er medlem av nordlandshest/lyngshestlag som er tilsluttet Landslaget for nordlandshest/lyngshest. Stevnet er bare åpent for nordlandshest/lyngshest av ren rase. Stevnets dommere skal være godkjent av hovedstyret i Landslaget. Med visse unntak (for eksempel aldersgrenser) følger stevnet det konkurransereglement som til enhver tid gjelder i NRYF. Unntakene spesifiseres i proposisjonen for mesterskapet.

3. Kvalifisering og påmelding
Det kreves ingen spesiell kvalifisering for å delta i Norgesmesterskapet for nordlandshest/lyngshest, bortsett fra at hesten må være i tilfredsstillende kondisjon for å starte i de klasser den er meldt i. Resultatlistene for de ulike klassene deles i senior og junior, men senior og junior deltar i de samme øvelsene. Følgende aldersgrenser gjelder: Junior: t.o.m. det året man fyller 16. år. Senior: f.o.m. det året man fyller 17 år.

4. Stevnets klasser
Følgende klasser skal arrangeres. Rekkefølgen på klassene kan variere, men hensynet til hestene skal alltid tas i betraktning ved programoppsett.
1. Travløp 1000 meter med linjestart
2. Galoppløp 800 meter
3. Dressurridning klasse LC3
4. Sprangridning 70 cm.
5. Presisjonskjøring lett enbet ponni
Hinderbredde: Vognens sporbredde + 40 cm
Antall hinder: 16 – 20
Minimumstempo: 180 m/min
6. Dressurkjøring

Det må startes i minst 3 klasser og både kjøring og ridning for å være med i konkurransen om norgesmesterskapet.

5. Resultatberegning
Klassevinnerne blir kåret etter tradisjonell (vanlig) utregning av poeng. Omregning til konkurransepoeng skjer etter følgende tabell etter at klassens resultat er utregnet på vanlig måte, og det er satt opp rangering for deltakerne i den aktuelle klassen der N er antall deltakere i klassen:

Plasserig 1 Konkurransepoeng N+5
" 2 " N+2
" 3 " N
" 4 " N-2
" 5 " N-3
" 6 " N-4

Osv. helt til siste ekvipasje som har gjennomført får 2 poeng. Ekvipasjer som er eliminert eller har trukket seg får 0 konkurransepoeng.

6. Arrangør av mesterskapet
Hovedstyret oppnevner etter søknad arrangør av norgesmesterskap for nordlandshest/lyngshest. Arrangør kan være et lokallag, eventuelt samarbeid mellom to eller flere lokallag. Norgesmesterskapet avholdes fortrinnsvis på høsten hvert annet år, og søknad sendes hovedstyret året før mesterskapet. Det tilstrebes at norgesmesterskapet holdes på forskjellige steder i landet hvert år. Arrangør(ene) utpeker en ansvarlig arrangementskomite, og en representant fra hovedstyret tiltrer denne komiteen.

7. Dommere og banebyggere
Dommere og banebyggere foreslås av den lokale arrangør og godkjennes av hovedstyret

8. Premiering
I hver enkelt klasse er det vanlig individuell premiering. I tillegg rangeres deltakerne i NM junior og NM senior i egne resultatlister i hver enkelt NM-øvelse, og premieres med sløyfer. Disse enkeltøvelsene er ikke å anse som egne mesterskap.
I norgesmesterskapet sammenlagt deles ut medaljer (gull, sølv og bronse) og pokaler til nr. 1, 2 og 3. Øvrige plasserte i sammendraget premieres etter vanlig premiering. Det er i tillegg anledning til å sette opp gavepremier.

9. Framtidige endringer
Statuttene kan endres hvert annet år. Forslag til endringer rettes til hovedstyret.

-----------------------------------------------------------------------------------

Tilbud etter opplegg- og med støtte fra Fokus unghest:

Mer info om Fokus Unghest finner du her

Tilbudene gjelder først og fremst hester av de særnorske rasene (nordlandshest/lyngshest, fjordhest og dølehest)

Utstillingsforberedende kurs: onsdag 8. juli; 1200 - 1730. Kurslærer Inger Gåre. pris 300,-/person for deltakere som har hest av de særnorske rasene. For andre raser 650,-. Kurset betales kontant ved oppmøte. Kurset er uten egen hest.

Introduksjonskurs i brukshestkjøring: torsdag 9. juli 1000 - 1700. Kurslærer Leon Johannessen. Pris 350,-/person for deltakere som har hest av de særnorske rasene. For andre raser 750,-. Kurset betales kontant ved oppmøte. Kurset er uten egen hest.

Unghestkonkurranse: klokkeslett bestemmes når tidsplan for NM og utstilling er fastsatt. Startavgift; 30,-/hest av de særnorske rasene, 60,- for andre raser, betales kontant ved oppmøte. Deltakerrosetter til alle. Konkurransen er for 1- og 2-årige hester.

Info om unghestkonkurransene finner du her

Bli medlem

Nyhetsarkiv
Logg inn  
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design • Nettløsning: Jørn Holm