landslaget liten NNHSlogo
No events

Rogaland og Agder arrangerte i 2013, en konkurranse der vi premierte de som hadde startet flest offisielle stevner i 2013.

Vi delte premieringen i to grupper. Pga at de som driver med trav og montè starter veldig mange ganger i løpet av en sesong.

· Gruppe 1: Trav, montè,
· Gruppe 2: Alle andre grener. For eksempel sprang, dressur, distanseritt og brukskjøring osv.

3 premier i hver gruppe.

I 2013 var det antall starter pr. utøver som var gjeldende.

Vi teller antall starter, dersom noen kommer likt, så ser vi på resultatet og vanskelighetsgrad.

Klubbstevner teller ikke med. Det skal være offisielle stevner.

Hestene må være reinrasede nordlands-/lyngshester

Rytter/kusk må være medlem i nordlands-/lyngshestlaget i Rogaland og Agder.

Presentasjon av vinnerne i alle grener utenom travbane aktiviteter

Først plass:

Sigrid Høgevold: 17 starter

IMG 4428-1

Distanseritt - Sigrid Høgevold og Mille

Da er 2013 over og Sigrid vant jo indianercupen i distanse med god margin... Hele 604 km har hun og Mille lagt bak seg i ritt i 2013. Det er vel aldri noen som har hatt så mange poeng/km i løpet av en sesong i denne cupen før.

Ekstra hyggelig var det at de også fikk tittelen "årets ekvipasje", en pris som går til den ekvipasjen som samlet sett har flest km i løpet av en sesong - uavhengig av rytterens alder. De har altså som ekvipasje samlet flere kilometer enn noen andre. Jeg tror aldri det har skjedd før at en rytter under 12 år mottar denne tittelen...

Andre plass:

Ingeborg Flaate: 9 starter

Ingeborg og Rusken Solve

Sprang - Ingeborg Flaate og Ruskens Solve:

I 2013 byrja Ruskens Solve og eg året med å få invitasjon til det internasjonale stevnet Arctic Equestrian Games (AEG) i Sandefjord, der me fekk køyra maraton- og presisjonskøyring om kapp mot ein svenske som er 7 x Verdsmeister i 4-spannkøyring. Me køyrte både laurdagen og søndagen som pauseunderhaldning.
I april fekk Solve endå to soner kåra på Stav, no har han heile 7 hingstar etter seg som er kåra. I august vart to av døtrene hans 3.premiert på Etnemarknaden, dei fekk 40 og 44 poeng på køyreprøvane sine. Det er svært jevt at ein heimeavla hingst har prega rasen så bra og mykje.
17.mai køyrte med fremst i to tog, det har Solve gjort kvart år sidan han var 5 åring. Staseleg, syns han.
Ellers har me vore med på 9 sprangstevner, Solve går som regel feilfritt. Han er ein heilt unik hest som kan brukas på toppnivå (for ponni) i både sprangridning og køyring.

Tredje plass:

Silje Mydland: : 1 start

IMG 3508

Voltige - Silje Mydland og Stokka Møyfrid

Silje konkurrerer i Voltige. Ho vant sin klasse på stevne hos Sandnes og Jæren rideklubb i 2013. Silje presenterte voltige i Rimfakse nr 4 2013.

Presentasjon av vinnerne i Travbane konkuransene

Første plass:

Torbjørn Fennefoss: 15 starter.

IMG 0557

Trav og montè Torbjørn Fennefoss og Fennefoss Ravn

Fennefoss Ravn er en 9 år gammal valak etter Rusken 105 og Ramona 83--3508 u Randulf.

Ravn hadde en vanskelig start på livet, ble underernært under amming, brakk beinet som halvannet åring, og ble stående på Box i 6 mnd., men har tydeligvis ikke fått noe men av det. Det er sannsynligvis siste året for Torbjørn i ponnitrav, så da vurderer vi å selge han.

Ravn er en snill og rolig gutt som vi bruker til det meste, bl.a. til å lære ungdom å kjøre og ri .

Fennefoss Ravn har i sin karriere 49 starter på totobaner i trav og montè og ca. 100 starter på lokalbaner han har rekord 2.05 i volte og 2.09 i auto

Kusk de siste to årene har vært Torbjørn Fennefoss

Andre plass:

Camilla Aakhus: 12 starter.

IMG 2894orginal

Monté og Trav - Camilla Aakhus med Laffen her rir Irmeilin Risa på Fennefoss Ylving

Jeg, Camilla Aakhus har holdt på med hest hele livet. Jeg er 12 år og blir 13 i år. Jeg har hatt Nordlandshest i 3 år. I 2013 har jeg brukt ponniene mine Fennefoss Ylving og Laffen. Med Nordlandshestene liker jeg å drive med ponnitrav og sprang. Det er gøy å ha hester som er så alsidige som Nordlandshesten.

Nordlandshestene mine og jeg har vært på photoshoot! Vi stilte opp to ganger, vinter og sommer, for å være med på bilder til en bunadsbok av Setesdalsbunaden. Det var gøy men det var også mye venting. Fotograf og forfatter er Laila Duran.

Jeg trener Ylving mest til bruk i ponnitrav. Siden han er en kategori C-ponni som man må være 12 år for å kjøre løp med, blir det et spennende år for oss i 2014. Vi pleier å kjøre og ri monteløp i Kristiansand på Sørlandets travpark. Ylving har gode resultater i begge disiplinene. Ylving er født i 2006. Mora er Fennefoss Ruska og hun har gode resultater i trav. Faren er Nymoens Romeo. Laffen blei solgt i oktober 2013.

Tredje plass:

Ida Helen Mellingen Andersen: 10 starter

Jak

Trav – montè Ida Helen Mellingen Andersen med Jak.

Ida-Helen Mellingen Andersen 17. år med Jak 11. år.
Jak og Ida-Helen har startet 2 montè løp, 6 travløp på Rikstoto bane og 2 lokalløp i 2013.
Bildet er fra seieren de hadde 01.09.13 på Sørlandets Travpark.
Ellers brukes Jak til både sprang, dressur og turridning.

Bli medlem

Nyhetsarkiv
Logg inn  
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design • Nettløsning: Jørn Holm