landslaget liten NNHSlogo
No events

Til stede: Gyri, Marianne, Marta, Torleif og Johan

Sak 1: N/l-hestens identitet/markedsføring
Hvordan kan vi markedsføre n/l-hesten? Hva er det markedet vil ha? Mange assosierer rasen med «billig hest», men dette er da ikke et stempel vi vil ha på n/l-hesten. Vi bør heller satse på å profilere hesten som en god brukshest med god helse. I stedet for å gi støtte til avl, burde man heller satse mer på å promotere de hestene som er ute og konkurrerer, evt. ved å gi tilskudd til disse. Det er viktig å vise fram de flinke hestene, også i konkurranser med andre raser.

Et annet poeng for å legge vekt på bruksegenskapene kan være å gi avlshopper og avlshingster karakter på bruksegenskaper ut fra hva de presterer i konkurranser. Dette kan bidra til å få hingsteeiere til å bruke hingstene sine litt mer. Og det er viktig å fokusere på bruksegenskapene dersom vi skal avle fram gode allround- og konkurransehester.

Sak 2: Profileringsartikler
Det er kanskje på tide å gjøre noen endringer når det gjelder profileringsartikler. Noen forslag er:
- Refleksvester m/logo. Dette kunne vært en fin gavepremie ved stevner/utstilling.
- Thermokopper m/logo.
- Nye t-skjorter med foto av en nordlandshest «i aksjon». Dette ville blitt lagt mer merke til enn dagens logo.
- Få tilbake klistremerkene. Disse er fine å ha på hestehenger, bil etc.
En annen sak er at dersom landslaget ikke absolutt trenger dette som en inntektskilde, kan kundene selv bestille akkurat de produktene vedkommende ønsker, med logo eller foto.

Sak 3: Mesterskapet
I og med at interessen for mesterskap har vært laber, er det på tide å gjøre noe nytt. Vi kan legge mesterskapet til første halvdel av juni. Da er det større sjanse for godt vær, og hester og ryttere har ikke nettopp kommet i gang igjen etter ferie (slik som når vi har det i september). I tillegg kan vi prøve ut en ny plass, Lista, som gir kortere reise for de fra Agder. Det kan også være en ide å fordele stevnet på to dager eller to helger. I forbindelse med arrangeringen av stevnet kunne vi godt hatt en aktivitetskomitè.

Sak 4: Fokus unghest
Det er et godt samarbeid med døl- og fjordhestlaget. Interessen for unghestkonkurransen var ganske stor og denne bør derfor gjentas til neste år. Kanskje det hadde vært lurt å satse litt mer på videreutdanning fremfor grunnutdanning, og ha unghestkurs som er rettet mot en bestemt gren.

Sak 5: Innspill fra Troms
- Familiemedlemsskap: Vi er enige i at dette bør gjelde alle i familien ved konkurranser.
- Rasehåndbok: Denne deles ut til alle nye medlemmer.

Bli medlem

Nyhetsarkiv
Logg inn  
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design • Nettløsning: Jørn Holm